De CrisisFabriek

Brand

Photo Credit: MedEvac71 via Compfight cc

 

 

Vanuit De Crisisfabriek help ik bedrijven en overheden bij het oefenen van crisiscommunicatie. Behalve het bepalen van de doelstellingen, de praktische uitwerking van de oefening en een oplossingsgerichte evaluatie, biedt De Crisisfabriek een volledige online simulatieomgeving voor webcommunicatie en sociale media.

 

Het bepalen van oefendoelstellingen

We bespreken vooraf wat je wil oefenen. Oefenen is testen, in de praktijk brengen wat je theoretisch hebt voorbereid. De gekozen oefendoelstellingen bepalen mee de evaluatiepunten van de oefening. Daarom zijn ze zoveel mogelijk SMART-geformuleerd.

De keuze van een type oefening

Op basis van de doelstellingen kies je een type oefening. Wil je groot uitpakken met hulpdiensten en veel gesimuleerde slachtoffers? Of wil je enkel het communicatieteam doen oefenen en simuleren we de rest? Elk type oefening heeft zijn voor en nadelen en uiteraard ook een eigen kostenplaatje.

Een realistisch oefenscenario

Bij een oefening hoort een scenario, een opeenvolging van fictieve gebeurtenissen die de noodsituatie creëren. Iedere speler in de oefening krijgt zijn rol en de gebeurtenissen brengen hem in actie. Een goed scenario is afgestemd op de doelstellingen en biedt elke deelnemer voldoende oefenervaring.

Veilige online oefenomgeving

Steeds meer crisiscommunicatie gebeurt online. Bedrijven, overheden en de pers communiceren op websites en op sociale media. Communicatie gaat snel, razendsnel. Communicatie oefenen wordt steeds moeilijker. Echte sociale media en websites gebruiken voor een oefening is een riskante onderneming. Een fictief scenario spelen in de publieke ruimte kan de oorzaak zijn van pijnlijke misverstanden en overbodige paniek.

Met De Crisisfabriek bied ik een veilige afgesloten oefenomgeving die realistisch genoeg is om een echte crisiservaring te bieden. De Crisisfabriek biedt nieuwswebsites, simulaties van Twitter en Facebook en simulaties van websites voor bedrijven en overheden. Dit alles is geïntegreerd, zoals het ook in echte rampsituaties verloopt.

Online nieuwssite De Nieuwskrant

De Nieuwskrant is een realistische simulatie van een online nieuwssite.

Facebook simulatie

Een realistische Facebook-simulatie.

Een crisiscommunicatieoefening is maatwerk

Wil je je online communicatie oefenen als communicatieoefening of als onderdeel van een grotere oefening. Neem dan even contact op en we bespreken samen je verwachtingen en de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *