Je eerste stappen op sociale media

8632457194_45d1f6a009_bSociale media, je kunt er niet meer omheen. Je ziet mooie voorbeelden in je familie en op je werk. Je wil ook graag aan de slag. Tijdens deze opleiding neemt de lesgever je stap voor stap mee door je start met Facebook, Twitter en Linkedin. Je leert je eigen profiel aanmaken en samen met je medecursisten bouw je groepen. Samen maken we een organisatieprofiel. Deze opleiding bestaat uit twee delen. Op dag 1 leer je werken met Facebook en Twitter. Dag twee is deels een terugkomdag waarbij we feedback geven en krijgen over de toepassing in je organisatie van hetgeen je op dag één hebt geleerd. Daarnaast gaan we op dag twee praktisch aan de slag met LinkedIn.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Je wil aan de slag met sociale media. Je hebt echter geen enkele ervaring en je weet niet hoe eraan te beginnen. Voorkennis is uit den boze.

Methode en leermiddelen

Groepswerk afgewisseld met doceren. Deze opleiding is bijzonder praktijkgericht. Je brengt zelf een laptop mee, waarmee je via onze WIFI-verbinding op het internet kunt. Check vooraf met je ICT-collega’s of je daarvoor op het toestel over de nodige rechten beschikt. Je hebt ook toegang tot een e-mailaccount zodat je je nieuwe profielen kunt bevestigen.

Inhoud

  • Beginnen met sociale media: het traject
  • Beginnen met Facebook:
    Profiel aanmaken, berichten plaatsen, vrienden maken, fanpagina’s aanmaken, fanpagina’s volgen, omgaan met fans en groepen maken.
  • Beginnen met Twitter
    Twitteraccount aanmaken, je identiteit bepalen, berichten maken, volgen en gevolgd worden en een netwerk opbouwen.
  • Beginnen met LinkedIn
    Profiel aanmaken, tips voor een professioneel imago, een netwerk uitbouwen, een organisatieprofiel maken en kennis delen in groepen.

Planning

Eén hele dag met een halve terugkomdag na een paar weken. Tussendoor opdrachten en groepswerk met begeleiding in een online omgeving.
Organisatie bij PIVO, Vlaams-Brabant

Logo-PIVO-2


Maandag 19 januari 2015 van 9 tot 16 u.
Vrijdag 30 januari 2015 van 9 tot 12 u. (terugkomdag)
Provinciehuis Leuven
Prijs 144 euro
Info en inschrijvingen
Contact: Annemie Mignon, 02 456 89 26

 

Vraag over deze opleiding?