Wie

marc.vandaele@deconversatie.be
0475 92 48 03
ondernemingsnummer BE-0844.055.792

Curriculum vitae

Marc studeerde fotografie en communicatiemanagement in Antwerpen. Hij startte zijn loopbaan als PR-officer bij Alfaport, voor de privésector in de haven van Antwerpen: internationale marketingcommunicatie en public relations in een meertalige omgeving. Reeds in de jaren ’90 pionierde hij aan de mogelijkheden van nieuwe media voor de corporate communicatie van de haven.

Sinds 2003 werkt hij voor de overheid. Als communicatieambtenaar van de gemeente en het OCMW van Zwijndrecht legt hij zijn focus sterk op online communicatie, sociale media en crisiscommunicatie.

Marc is ondervoorzitter-bestuurslid bij de vzw Kortom. De vereniging voor overheidscommunicatie, die ijvert voor meer en betere communicatie bij de overheid en voor een professionalisering van deze sector.

Hij geeft vanuit zijn brede ervaring verschillende opleidingen sociale media en crisiscommunicatie en richt zich specifiek op beleidsverantwoordelijken en communicatiemedewerkers bij overheden. Daarbij gaat veel aandacht naar interactiviteit en groepsdynamiek.

Vanuit zijn specialisering in crisiscommunicatie begeleidt hij met de Crisisfabriek bedrijven en overheden bij rampenoefeningen met een realistische online simulatie van pers en sociale media.

Opleidingscurriculum

Lesgever “Organisatie oefeningen noodplanning” sinds 2011

Campus Vesta, Opleidingscentrum van de provincie Antwerpen voor politie, brandweer en dringende medische hulpverlening.

Lesgever “Web 2.0 en 3.0 voor overheidscommunicatie” sinds 2009

Academie voor overheidscommunicatie van Memori (Thomas More Mechelen)

Lesgever “Online communicatie” als onderdeel van de basisvorming voor communicatieambtenaren sinds 2009

Kortom vzw, vereniging voor overheidscommunicatie

Lesgever voor opleidingen sociale media

Kortom vzw, School voor bestuursrecht van West-Vlaanderen en bProvinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding van Vlaams-Brabant.

In-house training sociale media

Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse zaken, bij het Havenbedrijf Gent en bij de lokale overheden van Geel en Middelkerke.

Lesgever “Sociale media voor politici” – 2012

VVSG, Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten

Lesgever Postgraduaat Rampenmanagement: "Discipline 5 (crisiscommunicatie)" - sinds 2012

Universiteit Antwerpen i.s.m. Campus Vesta, Opleidingscentrum van de provincie Antwerpen voor politie, brandweer en dringende medische hulpverlening.

Spreker over sociale media, overheidscommunicatie en crisiscommunicatie tijdens congressen en studiedagen.